Haelen en brengen

Spelen met woorden is een familietrekje. Ik doe het meestal spontaan. En zie dat het een positief effect heeft in de communicatie. Wanneer men mijn bedrijfsnaam leest, verschijnt er meestal een glimlach op het gezicht.

In mijn werk, vooral wanneer ik de Engelse taal gebruik, is mijn bedrijfsnaam effectief. Als men iets anders wilt opmerken: “ I want to add something else” en dan kijken ze me lachend aan. Of als ze iets anders willen dan gebruikelijk: “ I want something else”, please can you help us?

Halen en brengen | In mijn manier van werken, spreek ik altijd over halen en brengen. “ Wat kun jij doen en wat kan ik doen zodat we tot het resultaat komen dat we willen bereiken”. Hiermee creëer je een cultuur waarin iedere betrokkene zich bewust is van zijn of haar aandeel in het grotere geheel. Dit wordt ook wel peer-management genoemd. Er is geen sprake van collectief eigenaarschap en toch weet iedereen die op hetzelfde niveau met elkaar samenwerkt wat de ander nodig heeft omdat ze er alert op zijn.

Ik begon met spelen met woorden. Een vorm van humor waar ik van houd. Humor is een belangrijke factor in het spel dat samenwerking heet. Elke omgeving heeft zijn eigen soort humor. Voel je je ergens thuis? Let dan maar eens op de soort humor die er gebruikt wordt. Dan kan het zomaar zijn dat het jouw soort humor is die gebruikt wordt!

Prettige samenwerking!!